Ein ryttar nærmar seg

ei støvsky med ein ryttar nærmar seg
ein horisont med ei støvsky med ein ryttar nærmar seg
ein utruleg flat horisont
av asfalt eller av præriegras
med ei støvsky av støv eller småstein og rusk
eller ei regnsky over ein ryttar
eller ein horisont med eit kavaleri
nærmar seg

I skoleåret 2018/2019 jobbet som instruktør for fordypningsprogrammet i teater ved Lier kulturskole. Gruppen deltok i DUS (Den Unge Scene) med forestillingen «Ein rytter nærmar seg» , en fantastisk scenetekst av Eirik Fauske. Gruppen deltok på den regionale festivalen på Brageteateret i Drammen, samt at de også gikk videre til den nasjonale festivalen ved Det Norske Teatret.


Om forestillingen:
Menneskene har alltid flyttet på seg, gjennom alle tider. Reist fra ting, reist til ting. Med drømmer og håp, med alt de eide. Millioner av millioner av historier, av mennesker, har alltid vært på reise. Er alltid på reise. Hvor skal de? Hvor kommer de fra? Hvorfor reiste de? Vi finner spor av dem overalt. Vi ser dem på gata i dag. Vi leser om dem i historiebøkene. Graver frem spor etter dem i hagen. Gjennom tid og rom har vi alltid reist, og alltid lagt igjen spor. Og fra tid til annen møtes disse menneskene og historiene – på tvers av alt. Det er alltid noe bak horisonten. Alltid noe som nærmer seg. En rytter nærmer seg.

Premiere: 15.03.19, Sekkefabrikken Kulturhus, Slemmestad
Forestilling: DUS festival Brageteateret, 16.03.19.
Forestilling: DUS nasjonal, Det Norske Teatret, 11.05.19

Medvirkende: Elise Hansteen-Hagen, Frida Margrethe Aalborg, Leah Rohdin-Tvedt, Nova Huus-Mjøen.

Manus: Eirik Fauske

Maske: Marie-Therese Cappello

Regi (samt kostymer/scenografi): Kenneth Dypvik-Simonsen