Guds utsendte – en fotballfabel

Guds utsendte – en fotballfabel var masterforestillingen min, og ble produsert i samarbeid med Nordland Teater/Vinterlysfestivalen, med støtte fra Nordland Fylkeskommune og Fond for utøvende kunstnere.

Forestillingen la grunnlaget for min masteroppgave, OFFSIDE! Med fotball på teaterscenen. Hvordan utvikle regigrep og sceniske virkemidler inspirert fra fotball.  

Regi: Kenneth Dypvik-Simonsen
Produsent: Kenneth Dypvik-Simonsen/Bare Teater

Manus: Robert Farquhar
Oversettelse: Kenneth Dypvik-Simonsen

Med: Sondre Larsen, Per Magnus Barlaug, Henrik Hoff Vaagen (2016)/Simon Solhoff (2018).

Forestillingen ble vist vinter 2016 ved Vinterlysfestivalen/Nordland Teater, Fauske Kino og Narvik Kulturhus. Gjenopptatt 2018 og turné til Lofoten, Vesterålen, Tromsø, Østlandet.

Om forestillingen:

Det målet var ikke et mål! Kompisene Cliff og Degsy blir sønderknust da det de mener er en «meget tvilsom» dommeravgjørelse fører til at favorittlaget deres rykker ned. De tar hevn, i rettferdighetens navn, og bortfører dommeren. Løsepengene? Kampen må annulleres og spilles om igjen.

Etter hvert som denne halvgale planen begynner å gå dårlig, oppdager de snart at dommeren de har kidnappet er mer irriterende av banen enn på den.Og at det å bli en helt kanskje ikke starter med kidnapping.

Guds utsendte – en fotballfabel (Gods Official – a football fable) av Robert Farquhar handler om å elske fotball så mye at man er villig til å gjøre ALT for laget sitt. Og ha en kompis som blir med. Om et mål som ikke er et mål, som ikke bør være et mål, som aldri burde vært et mål. Om det åttifjerde minuttet, da det hele skjedde. Eller ikke skjedde.

Men mest av alt handler det om lidenskap. For fotball, for vennskap, for damer.
En skarp og vittig historie om to helt vanlige fyrer som tar lidenskapen sin inn i grenseland. For hvor langt er det egentlig greit å gå for laget sitt?

Vil den korttenkte duoen få seieren de håper på, eller har de scoret et spektakulært selvmål?
Kjærlighet, lidenskap og vennskap får rødt kort i et morsomt blikk på alt som kunne vært, både på og utenfor fotballbanen.

 

Les mer her og se bilder fra forestillingen her.