Kenneth Dypvik-Simonsen

Kort om meg:

Regissør/Sceneinstruktør, produsent, oversetter, og alt mulig annet man må være når man lager teater på egen hånd. Mine produksjoner er gjort gjennom kompaniet mitt, Bare Teater. I tillegg gjør jeg større og mindre frilansoppdrag hovedsaklig som sceneinstruktør, men også som produsent.

Hva jeg kan tilby: 

Jeg tar regi/instruktøroppdrag, både kortere og lengre. Jeg holder også gjerne kurs eller workshops i skuespillerteknikk, karakterarbeid og analyse, fysisk utforsking av tekst.

Som produsent tar jeg både enkeltoppdrag og kan også holde enkle kurs/workshops i grunnleggende produsentarbeid.

Ellers er jeg med på alt som er gøy. Ta kontakt om du tror jeg kan hjelpe deg med noe gøy!

Regissøren Kenneth:

Som regissør har jeg fokus på skuespilleren som medskapende kunstner, trygghet og frihet på scenen. Jeg liker å jobbe med forskjellige former og uttrykk, med en forkjærlighet for det rene og enkle. Teksten er gjerne i fokus, understreket, forsterket eller brutt med fysiske virkemidler. Jeg er også veldig glad i å benytte musikk i kombinasjon med dette.

Utdannelse:  

Mastergrad i drama/teater fra NTNU, med fokus på regi (2016). Masteroppgave: OFFSIDE! Med fotball på teaterscenen. Hvordan utvikle regigrep og sceniske virkemidler inspirert fra fotball. Dette gjorde jeg gjennom masterforestillingen «Guds utsendte – en fotballfabel».

Bachelor i drama/teater fra NTNU, 2014.

Produsentstudiet, Høgskolen i Harstad, 2010.

Erfaring: 

Regi (i utvalg)

Katt Savnet, av og med Maria Petronella Muri Nygren. (2018/2019/2020, Bare Teater – turné med Unge Viken Teater 2020)
Kommunestyremøte i Bare Kommune.
(2019, Bare Teater)
Ein ryttar nærmar seg, av Eirik Fauske. (2019, Fordypningsprogram teater, Lier Kulturskole)
Gagaringata, av Gregory Burke. (2018, Bare Teater)
Happy Nation – welcome to Norway, av Bare Teater. (2017)
Guds utsendte – en fotballfabel, av Robert Farquhar. (2016, Bare Teater)
Nissen som fikk grønne meslinger, av Kenneth Dypvik-Simonsen og Aimee Kaspersen. (2015-2018, Bare Teater)

Mysteriekammer, av Jørgen Brekke. (2015, Trondheim Kammermusikkfestival)
Jeremiah – et kirkespill. (2013, Tromsø Internasjonale Kirkemusikkfestival)

Rett i Lomma, av Michael Cooney. (2012, Dragvoll Dramatiske Sælskab).

I tillegg har jeg jobbet som teaterlærer i kulturskolen, holdt flere kurs og workshoper for barn/ungdom og voksne. Produsent for flere mindre revyer og teateroppsetninger.

Lysdesign:

Brødrene Løvehjerte, Narvik Kulturskole/Nordland Teater (2016).
Damene på Coopen, Mons Petterfestivalen (2016).